tisdag, januari 20, 2009

Böcker i ring

Idag ska jag gå på möte på Studieförbundet Vuxenskolan. Vi ska prata om att jag eventuellt ska börja som cirkelledare där. Jag skulle väldigt gärna vilja leda någon typ av läsecirkel. En idé jag har är att läsa några av Selma Lagerlöfs böcker och sedan diskutera dem i grupp... eller att läsa engelsk skönlitteratur (på originalspråk) och sedan diskutera dem, på engelska. Två flugor i en smäll! Ja, vi får se vad vi kommer fram till på SV.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt med bokcirkel! Kan det måhända dyka upp en "Gösta Berlings saga"? :)

Sen måste jag säga att du har väldigt fyndiga rubriker på dina inlägg, alltid skojigt att läsa!

Mor sa...

Riktigt lysande idé, låter trevligt och lämpligt område för dej.
Skall i dag hämta böckerna på biblioteket, (fjärrlån Falun) triologi av Andersson Bernt-Olov. Skall bli spännande att se om de faller mej i smaken.
Lycka till!!!

Anonym sa...

Det låter ju strålande!! Lycka till! Läsecirkel vore skoj att vara med i, även om det just nu i princip är omöjligt... Jag hoppas att du kommer igång, nån gång kanske jag kommer och stödläser..:-)

Anonym sa...

Tjo! Va häftigt med bokcirkel... Fast vet inte om Selmas böcker lockar mig...? Faaast, har ju inte provläst någon. Har du? Går det bra i skolan? Kram!

Maria sa...

Allihop: vad skoj att ni gillar min idé om litteraturcirkel! Kursförslaget ligger ute på www.sv.se nu, så det är bara att boka in sig, hi hi!

Kram kram!

Anonym sa...

ålraaajt!
studiecirkel ala mariiia ;) kan inte bli annat än succe!!! =)
men ta du etsteban meheba på orginalspråk ;), så får ni ett skruvtäääd att sätta tänderna i, hihi! ha det toppen så ses vi den 13! krameriii!!!